Знаете ли, че в света са останали само 3900 тигри? Нашият нов сладолед RØAR, прозивеждан изцяло с растителни източници, си е поставил мисията да промени това чрез партньорството си с Panthera и програмата „TIGERS FOREVER“, която има за цел да увеличи броя на тигрите с поне 50% за десетгодишен период.

Panthera

Всички дървени клечки за сладолед използвани във FRONERI се доставят от доставчик, който е сертифициран от FSC (Forest Stewardship Council®) или PEFC (Програмата за одобряване на сертифицирането на горите) в зависимост от страната. Това означава, че оригиналните дървени трупи, от които произлизат пръчките, са проследими до устойчиво стопанисвани гори и 100% съответстват на разпоредбите, които гарантират спазването на най-високите екологични, социални и етични стандарти.

PEFCSFSC

Froneri се ангажира да премахне пластмасови лъжици, сламки, чаши и капаци за еднократна употреба, включително, пластмасови новости в детски продукти. Към 18/2/20 вече намалихме пластмасата за еднократна употреба с 3,82 милиона единици! Ще продължим да поддържаме този приоритет в нашия бизнес, като целта, която сме си поставили е до 2025 г. да използваме 100% опаковки за рециклиране или за многократна употреба.

Froneri се ангажира да снабдява цялото ни палмово масло отговорно и устойчиво. Като член на Кръглата маса за устойчиво палмово масло (RSPO) ние подкрепяме нейните принципи и критерии. Ние се ангажираме да гарантираме, че цялото палмово масло, съдържащо се в нашите продукти, е отговорно и устойчиво снабдено. Целта ни е цялото ни палмово масло да бъде устойчиво снабдено до 2022 г.

RSPO

MILKA, OREO and TOBLERONE are trademarks of the Mondelez International Group, used under license

BOSS, NIRVANA, MAGNUM, FAMILIA, FAMILIA HIT, FAMILIA GALAXY, ALOMA, PIRULO and NESQUIK are trademarks of Société des Produits Nestlé S.A, Vevey, Switzerland, used under licence